Verzorgingsplaats Liesbos

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Liesbos
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's ~2
Openstelling ~1988?

De verzorgingsplaats (VZP) Liesbos is een parkeerplaats met tankstation langs de A58 ten oosten van Etten-Leur, in de richting Vlissingen. Er schuin tegenover voor de tegenovergestelde rijrichting ligt verzorgingsplaats De Bremberg.

Naamgeving

De naam is zeer waarschijnlijk afkomstig van het gebied Liesbos ten noorden van de A58. Ook is er de straatnaam Liesboslaan in de omgeving en voormalig buurtschap Liesbosch. De naam wordt niet gebruikt op de bewegwijzering.

Geschiedenis

Afgaande op topografische kaarten is de verzorgingsplaats vermoedelijk eind jaren 80 aangelegd, toen er nog sprake was van de N58.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is voorzien van een tankstation met winkel van Shell. Er is een klein parkeerterrein met ruimte voor enkele vrachtwagens.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A58

Richting Vlissingen: KriekampenBreheesBlaakMolenheideLage AardMastbosDe BrembergHoezaarSpuitendonkWouwse Tol Noord't ScheldVlieteSelnisseSloedam

Richting Eindhoven: ArnemuidenVliedbergVoetpompHet RakWouwse Tol ZuidMastpolderLiesbosKrabbenbosschenHooge AardRaakeindLeikantKerkeindKloosters