Verzorgingsplaats Lingehorst

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lingehorst
NLA002.svg
VZP Bisde.jpg
Tankstation BP
Parkeercapaciteit vrachtauto's 24
Openstelling 198x

De verzorgingsplaats Lingehorst is een verzorgingsplaats (VZP) langs de A2 ten noorden van de aansluiting Beesd, in de richting Utrecht. Aan de overzijde ligt de verzorgingsplaats Bisde.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar de rivier de Linge die de A2 enkele kilometers ten zuiden van de verzorgingsplaats kruist.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is vermoedelijk eind jaren 1980 aangelegd, gelijktijdig met de tegenover gelegen verzorgingsplaats Bisde. In 2006 is de verzorgingsplaats verplaatst, vanwege de verbreding van de A2 tussen knooppunt Deil en knooppunt Everdingen van 2x2 naar 2x4 rijstroken (met ruimtereservering voor 2x5).

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is voorzien van een BP tankstation en diverse parkeerplaatsen voor vrachtwagens en personenauto's. De VZP beschikt over 2 elektrische laadpunten. (Mister Green)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A2

Richting Eijsden: HaarrijnIJsselsteinBisdeDe Lucht WestDe RooijenVelderAalsterhut't HaasjeRoevenpeelEllerbrugHet AnkerVossedalKnuvelkes

Richting Amsterdam: PatielMeerssenKruisbergSwentiboldBosserhofMeibergGroote BleekHeezerhutOoiendonkZwartehofDe Lucht OostLingehorstJutphaasProostweteringRuwiel