Verzorgingsplaats Lucasgat

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lucasgat
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's 10
Openstelling 197x?

De verzorgingsplaats Lucasgat is een verzorgingsplaats in Nederland, gelegen langs de A1 op de Veluwe, richting Apeldoorn.

Naamgeving

De VZP is vernoemd naar het bosgebied Lucasgat dat circa 800 meter ten zuidwesten van de verzorgingsplaats ligt.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats zelf is tegelijkertijd met de A1 aangelegd in 1972, maar het tankstation is pas later gerealiseerd, eind jaren 70 of begin jaren 80. Zaterdagmiddag 21 maart 2015 is een auto met hoge snelheid op de LPG-installatie in gereden. Hierdoor ontstond brand rond de tankplaats, waarbij 2 gewonden zijn gevallen. Desondanks zouden de veiligheidsvoorzieningen goed gewerkt hebben en de brandstoftoevoer werd tijdig gestopt[1]. Onduidelijk is wanneer het tankstation wordt heropend[2].

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is een typische jaren '70-verzorgingsplaats met een tankstation en een aantal parkeerplaatsen zonder verdere voorzieningen. De VZP is wel mooi gelegen. Er is een lange parkeerstrook, plus 4 parkeerplaatsen specifiek voor vrachtwagens, die via het tankstation te bereiken is.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A1

Richting Oldenzaal: HonswijckRonduitDe SlaagPalmpolTolnegenJool-HulLucasgatBruggelenDe PaalBoermarkBolderFriezenbergHet Lonnekermeer

Richting Amsterdam: De PoppeHet VeelsveldElsenerveldStruikDe HopVundelaarDe HuchtDe StrubbenTolnegenAanschotenUilengoorDe MiddelaarNeerduistDe HaarBastionHackelaar