Verzorgingsplaats Meedenertol

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Meedenertol
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's ~20
Openstelling ~1991

De verzorgingsplaats (VZP) Meedenertol is een parkeerplaats met tankstation langs de A7 tussen Hoogezand en Winschoten, in de richting Bad Nieuweschans. Er tegenover voor de tegenovergestelde rijrichting ligt verzorgingsplaats Roode Til.

Naamgeving

De naam is zeer waarschijnlijk afkomstig van het tolhuis Meedener Tol dat langs de voormalige weg Meeden - Nieuwolda stond[1]. Hier lag ook een brug over het Winschoterdiep[2]. De locatie hiervan was waarschijnlijk daar waar de A7 meest dichtbij het water komt.

Geschiedenis

Afgaande op topografische kaarten is de verzorgingsplaats vermoedelijk begin jaren 90 aangelegd, mogelijk tegelijkertijd met de aanleg van de A7.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is voorzien van een tankstation met winkel van Shell. Er zijn geen parkeerplaatsen exclusief voor vrachtwagens maar er is ruimte voor circa 20.

De VZP beschikt over 2 elektrische laadpunten. (Fastned)

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A7

Richting Bad Nieuweschans: Zaandam-ZuidMiddelslootDe KoggenBroerdijkHoge KwelAfsluitdijk-ZuidMonument (oost)BreezanddijkAfsluitdijk-NoordHayumLaerdDe HorneDe WâldenMienscheerDikke LindeMeedenertolBunderneuland

Richting Zaandam: Poort van GroningenRoode TilVeenborgOude RietDe VonkenBlokslootWildingheBreezanddijkMonument (west)Den OeverDe WierdeDe HornKruisoordZaandam-Noord