Verzorgingsplaats Meilanden

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Meilanden
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's 10
Openstelling 197x ; gesloten in 2011

De verzorgingsplaats (VZP) Meilanden is een voormalige parkeerplaats langs de A50 ten noorden van knooppunt Valburg, in de richting Apeldoorn.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar de gelijknamige polder ten oosten van de verzorgingsplaats.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is niet tegelijkertijd met de A50 aangelegd, maar iets later. De A50 opende ter hoogte van de verzorgingsplaats in 1972. Bij de aanleg van de weg is ruimte gereserveerd voor de bouw van een verzorgingsplaats. De daadwerkelijke realisering van de verzorgingsplaats heeft nog een aantal jaren op zich laten wachten. Meilanden is gelijktijdig met de, in de andere rijrichting gelegen, verzorgingsplaats Weerbroek aangelegd. In 2011 is de verzorgingsplaats gesloten tijdens de verbreding van de A50 naar 2x3 rijstroken. Sindsdien is de verzorgingsplaats gebruikt als depot voor bouwstoffen en materieel voor de verbreding van de A50 tussen het knooppunt Valburg en knooppunt Ewijk.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats Meilanden had enkel parkeerplaatsen voor vrachtauto's en personenauto's. Er was geen tankstation aanwezig, hiervoor diende men gebruik te maken van de noordelijker gelegen verzorgingsplaats De Slenk.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A50 / N50

Richting Emmeloord: De GagelMeilandenDe SlenkDe SompKolthoornZalkerbroek

Richting Eindhoven: ZalkerbroekHet VeenDe BrinkDe SchaarsKabeljauwWeerbroekGanzenvenSonse Heide