Verzorgingsplaats Middelsloot

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Middelsloot
NLA007.svg
Blank.png
Tankstation Esso
Parkeercapaciteit vrachtauto's 10
Openstelling ~1978

De verzorgingsplaats (VZP) Middelsloot is een parkeerplaats met tankstation langs de A7 ten noorden van Purmerend, in de richting Bad Nieuweschans. De verzorgingsplaats voor de tegenovergestelde rijrichting ligt enkele kilometers noordelijker, verzorgingsplaats Kruisoord.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is zeer waarschijnlijk vernoemd naar de Middensloot, een klein water ten westen van de A7 dat er haaks op staat. Waarom er dan een klein verschil in schrijfwijze is, is niet bekend.

Geschiedenis

Afgaande op topografische kaarten is de verzorgingsplaats vermoedelijk eind jaren 70 van de vorige eeuw aangelegd, mogelijk tegelijkertijd met de ombouw van de weg tot A7.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is voorzien van een tankstation van Esso. Er zijn circa 10 parkeerplaatsen voor vrachtwagens.

De VZP beschikt over 4 elektrische laadpunten. (Fastned)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A7

Richting Bad Nieuweschans: Zaandam-ZuidMiddelslootDe KoggenBroerdijkHoge KwelAfsluitdijk-ZuidMonument (oost)BreezanddijkAfsluitdijk-NoordHayumLaerdDe HorneDe WâldenMienscheerDikke LindeMeedenertolBunderneuland

Richting Zaandam: Poort van GroningenRoode TilVeenborgOude RietDe VonkenBlokslootWildingheBreezanddijkMonument (west)Den OeverDe WierdeDe HornKruisoordZaandam-Noord