Verzorgingsplaats Mienscheer

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mienscheer
NLA007.svg
Blank.png
Tankstation Esso
Parkeercapaciteit vrachtauto's ~8
Openstelling ~1981

De verzorgingsplaats (VZP) Mienscheer is een parkeerplaats met tankstation langs de A7 tussen Marum en Leek, in de richting Bad Nieuweschans. Er tegenover voor de tegenovergestelde rijrichting ligt verzorgingsplaats Oude Riet.

Naamgeving

Nabij de verzorgingsplaats ligt een straat Mienscheer. "De naam van deze weg verwijst naar het vroegere gebruik van het gemeenschappelijk weiden van vee. Vroeger waren de hooilanden gemeenschappelijk bezit. Met paard en wagen reed men ’s zomers naar de hooilanden om het wintervoedsel voor de dieren binnen te halen."[1].

Geschiedenis

Afgaande op topografische kaarten is de verzorgingsplaats vermoedelijk begin jaren 80 aangelegd, mogelijk tegelijkertijd met de aanleg van de tweede rijbaan.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is voorzien van een tankstation met winkel van Esso. Er zijn circa 8 parkeerplaatsen voor vrachtwagens.

De VZP beschikt over 2 elektrische laadpunten. (Fastned)

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A7

Richting Bad Nieuweschans: Zaandam-ZuidMiddelslootDe KoggenBroerdijkHoge KwelAfsluitdijk-ZuidMonument (oost)BreezanddijkAfsluitdijk-NoordHayumLaerdDe HorneDe WâldenMienscheerDikke LindeMeedenertolBunderneuland

Richting Zaandam: Poort van GroningenRoode TilVeenborgOude RietDe VonkenBlokslootWildingheBreezanddijkMonument (west)Den OeverDe WierdeDe HornKruisoordZaandam-Noord