Verzorgingsplaats Mollebos

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mollebos
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's geen
Openstelling jaren zestig, gesloten 1991

De verzorgingsplaats Mollebos is een voormalige verzorgingsplaats (VZP) langs de A12 tussen Driebergen en Maarn, rijrichting Arnhem.

Naamgeving

De naam is afkomstig van het omliggende 'Mollebos', genoemd naar de voormalige eigenaar van dat bos, Hendrik de Mol van Otterloo.

Geschiedenis

Deze verzorgingsplaats is eind jaren zestig aangelegd; de inrit begon ongeveer bij hectometerpaal 75,2 Re. De parkeerplaats, maar ook het omliggende bos was jarenlang een (inter)nationaal bekende homo-ontmoetingsplaats. Na de opening van Verzorgingsplaats De Forten nabij Bunnik en later de aanleg aldaar van een groot parkeerterrein, eind jaren tachtig, werd Verzorgingsplaats Mollebos overbodig. In december 1991 werd de parkeerplaats gesloten; de wegmarkeringen verdwenen en de inrit werd met zandhopen geblokkeerd. Iets voorbij hectometerpaal 74,4 bevindt zich nu het ecoduct Mollebos. Overigens zijn de resten van de parkeerplaats nog steeds zichtbaar.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A12

Richting Beek: De AndelBijleveldDe FortenMollebosDe HeulBloemheuvelDe BuunderkampOudbroekenBergh

Richting Den Haag: BerghAalburgenDe Schaars't Ginkelse ZandDe Roode HaanOudenhorstHof ter HeideHellevlietBodegravenKnorrestein