Verzorgingsplaats Niederdorf-Süd

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Niederdorf-Süd
NLA067.svg
BAB40.png
VZP Venlose Heide.jpg
Tankstation niet aanwezig
capaciteit vrachtwagens ~60
Openstelling 1970

De verzorgingsplaats (VZP) Niederdorf-Süd is een parkeerplaats en restaurant op de grens met Duitsland waar de Nederlandse A67 overgaat in de A40. Bijzonder is dat de afrit en toegangsweg naar de verzorgingsplaats op Nederlands grondgebied ligt samen met een deel van de parkeerplaatsen voor vrachtwagens. De rest van de voorzieningen ligt op Duits grondgebied. De Bundespolizei heeft een bureau op het terrein en ook is er een douanekantoor gevestigd. Aan de overzijde ligt de verzorgingsplaats Venlose Heide.

Naamgeving

De naam is zeer waarschijnlijk afkomstig het dorp Niederdorf, tegenwoordig deelgemeente van de stad Straelen[1]. De verzorgingsplaats staat gedocumenteerd als Raststätte Niederdorf van de A40 en heeft vanuit Nederland geen vermelding op de bewegwijzering[2].

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is vermoedelijk in 1970 geopend, gelijktijdig met de openstelling van de A67 tussen Venlo en de grens en de A40 tussen de grens en Straelen.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats bestaat uit een groot parkeerterrein met circa 60 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Verder is er een wegrestaurant geëxploiteerd door SB-Restaurants.

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A67

Richting Duisburg: Het GoorDe GenderMeelakkersBlauwe KleiHet GevlochtDeersels (west)Deersels (oost)ZwartewaterNiederdorf-Süd

Richting Antwerpen: Venlose HeideReunenDe SlenkHelenaveenDe LeysingOeijenbraakOeienboschDe Beerze