Verzorgingsplaats Oldenaller

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Oldenaller
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's 5
Openstelling ~1967

De verzorgingsplaats (VZP) Oldenaller is een parkeerplaats langs de A28 bij Nijkerk in de richting Utrecht.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar het Kasteel Oldenaller, dat circa 2 kilometer ten oosten van de verzorgingsplaats ligt in de gemeente Putten.

Geschiedenis

De VZP Oldenaller is tegelijkertijd met de A28 aangelegd en opende in 1967 voor het verkeer. De verzorgingsplaats is sindsdien niet significant meer aangepast.

Voorzieningen

De VZP heeft geen voorzieningen en is niet meer dan een parkeerstrook waar ongeveer 5 vrachtwagens of 12 personenauto's kunnen staan. De VZP is desondanks van belang voor het vrachtverkeer, aangezien het de laatste parkeermogelijkheid is in de richting van Rotterdam / Den Haag tot aan de verzorgingsplaats Hellevliet langs de A12, 48 kilometer verderop. Er is nog wel de verzorgingsplaats Hooglanderveen, circa 8 kilometer verder, maar die heeft geen ruimte voor vrachtwagens.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen