Verzorgingsplaats Panjerd

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Panjerd
NLA028.svg
Blank.png
Tankstation BP
Parkeercapaciteit vrachtauto's 15
Openstelling ~1976

De verzorgingsplaats (VZP) Panjerd is een parkeerplaats met tankstation langs de A28 ter hoogte van Veeningen, in de richting Zwolle.

Naamgeving

Panjerd is de naam van het laaggelegen veengebied waar de A28 door aan is gelegd.[1] De naam wordt soms ook als "De Panjerd" geschreven, maar staat als "Panjerd" op de bewegwijzering en het naambord. Een eindje naar het noorden is wel een straat die de Panjerdweg heet.

Geschiedenis

De VZP is tegelijkertijd met de A28 aangelegd en opende in 1976 voor het verkeer. De VZP is sinds openstelling niet significant meer aangepast.

Voorzieningen

De VZP heeft een tankstation van BP met een winkel, maar verder geen voorzieningen. Parkeren gebeurt op parkeerstroken, waarbij ruimte is voor circa 15 vrachtwagens of ongeveer 25 personenauto's, afhankelijk van hoe efficiënt er geparkeerd wordt.

De VZP beschikt over 3 elektrische laadpunten. (Fastned)

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen