Verzorgingsplaats Peelerveld

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peelerveld
Tankstation Total
Parkeercapaciteit vrachtauto's 8
Openstelling ~1974

De verzorgingsplaats (VZP) Peelerveld is een parkeerplaats met tankstation langs de A28 bij Assen, in de richting Groningen. De VZP ligt tegenover de verzorgingsplaats Zeijerveen.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar het Peelerveld, een voormalig grasland ten noorden van Assen. Dit werd vroeger ook wel het Peeloërveld genoemd. Het grasgebied is inmiddels ontwikkeld tot de woonwijk Peelo en een bedrijventerrein.

Geschiedenis

De VZP is tegelijkertijd met de A28 aangelegd, die in twee fases in 1973 en 1974 opengesteld werd. De VZP is sinds openstelling nauwelijks aangepast en van eenzelfde ontwerp als andere VZP's langs de A28 in Drenthe, alhoewel op nog wat kleinere schaal.

Voorzieningen

De VZP heeft een klein tankstation met winkel van het merk Total, met achter het tankstation tweezijdige parkeerstroken. Deze zijn nog wat korter dan elders langs de A28 en bieden plaats aan circa 8 vrachtwagens of 15 personenauto's, afhankelijk van hoe efficiënt er geparkeerd wordt. Alternatieve verzorgingsplaatsen zijn de verzorgingsplaats Smalhorst, 21 kilometer zuidelijker, of de verzorgingsplaats Glimmermade, 14 kilometer noordelijker.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen