Verzorgingsplaats Portland

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portland
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's 36
Openstelling 198x

De verzorgingsplaats Portland is een verzorgingsplaats (VZP) langs de A15 ten westen van de aansluiting Rotterdam-Charlois, richting Gorinchem.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar de polder waarin de verzorgingsplaats ligt. De polder is vernoemd naar Hans Willem Bentinck, heer van Rhoon, welke was benoemd tot graaf van Portland in Engeland.

Geschiedenis

De oude verzorgingsplaats Portland voor vernieuwing in 2003.
De verzorgingsplaats in 2013.

De eerste verzorgingsplaats opende vermoedelijk eind jaren 80 van de vorige eeuw. In 2012 is een nieuwe verzorgingsplaats gebouwd vanwege de verbreding van de A15, waarbij een parallelbaan ter hoogte van de verzorgingsplaats is aangelegd. De verzorgingsplaats ligt sinds 2014 ingeklemd tussen de hoofdrijbaan en de parallelbaan en is enkel vanaf de hoofdrijbaan te bereiken. In de periode 2012-2013 was er een unieke situatie vanwege faseringen tijdens de werkzaamheden, waarbij de verzorgingsplaats tijdelijk enkel via een linkse uitvoeger te bereiken was vanaf de parallelbaan.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats Portland heeft een tankstation van Shell. Daarnaast is er uitgebreide parkeergelegenheid voor vrachtwagens en personenauto's.

De VZP beschikt over 3 elektrische laadpunten. (Fastned)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A15

Richting Bemmel: StaaldiepPortlandRidderkerkSteenenhoekVeenbultMolenkampDe MarkGroenedijkOverbroekLeigraaf

Richting Maasvlakte: VarakkerTopsweerdZeekadeEigenblokKraaienbosDen BoutAlblasserdam