Verzorgingsplaats Romeinse Put

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Romeinse Put
Tankstation Texaco
Parkeercapaciteit vrachtauto's 16
Openstelling 1996

De verzorgingsplaats (VZP) Romeinse Put is een parkeerplaats met tankstation langs de A73 ten noorden van de aansluiting Horst-Noord, in de richting Nijmegen. Aan de overzijde ligt de verzorgingsplaats De Wuust.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar een put waar in de periode 1988 - 1994 archeologische een houten Romeinse put is gevonden. Het archeologisch onderzoek vond plaats ter voorbereiding van de aanleg van de A73.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is in 1996 geopend, gelijktijdig met de openstelling van de A73 tussen Grubbenvorst en Venray-Noord. Oorspronkelijk waren er voor de ombouw van de N273 naar A73 nog een tweetal verzorgingsplaatsen een kilometer noordelijker, die al in de jaren 70 bij de openstelling van de N273 openden. Deze zijn tijdens de ombouw naar A73 komen te vervallen en vervangen door de verzorgingsplaats De Wuust en Romeinse Put.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is voorzien van een tankstation met winkel van Texaco. Middels een voetgangerstunnel is de verzorgingsplaats verbonden met de verzorgingsplaats De Wuust, waar een AC Restaurant aanwezig is. Daarnaast zijn er diverse parkeerplaatsen voor vrachtwagens en personenauto's.

De VZP beschikt over 2 elektrische laadpunten. (Allego)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A73

Richting Maastricht: LokkantDe WuustHoogvonderen

Richting Nijmegen: SpikRomeinse PutHondsiep