Verzorgingsplaats Ronduit

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ronduit
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's 15
Openstelling ~1973

De verzorgingsplaats (VZP) Ronduit is een parkeerplaats langs de A1 bij Naarden, in de richting Amersfoort. Tegenover de VZP ligt de verzorgingsplaats Bastion.

Naamgeving

De VZP is vernoemd naar het Fort Ronduit, dat ongeveer 1 kilometer ten noordwesten van de verzorgingsplaats langs de A1 stond, en het deel van Naarden-Vesting is dat het dichtste bij de A1 ligt.

Geschiedenis

De VZP is tegelijkertijd met de A1 aangelegd en in 1973 opengesteld voor het verkeer. Sinds openstelling is de parkeerplaats verkleind, de oorspronkelijke parkeercapaciteit was groter aan de noordwestzijde, direct vanaf de afrit van de A1.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats Ronduit heeft geen voorzieningen. Er zijn 3 parkeerstroken waar in totaal circa 15 vrachtwagens of 30 á 35 personenauto's kunnen staan, afhankelijk hoe efficiënt er geparkeerd wordt. Alternatieve verzorgingsplaatsen zijn de verzorgingsplaats Honswijck, circa 7 kilometer eerder, of de verzorgingsplaats De Slaag circa 16 kilometer verderop.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A1

Richting Oldenzaal: HonswijckRonduitDe SlaagPalmpolTolnegenJool-HulLucasgatBruggelenDe PaalBoermarkBolderFriezenbergHet Lonnekermeer

Richting Amsterdam: De PoppeHet VeelsveldElsenerveldStruikDe HopVundelaarDe HuchtDe StrubbenTolnegenAanschotenUilengoorDe MiddelaarNeerduistDe HaarBastionHackelaar