Verzorgingsplaats Sloedam

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sloedam
NLA058.svg
Blank.png
Tankstation geen
Parkeercapaciteit vrachtauto's ~20
Openstelling ~1970 ; gesloten eind 2012

De verzorgingsplaats (VZP) Sloedam is een voormalige parkeerplaats langs de A58 ten oosten van aansluiting Arnemuiden in de richting Vlissingen.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vermoedelijk vernoemd naar de Sloedam, een oude dam die de Zeeuwse eilanden Zuid-Beveland en Walcheren met elkaar verbond ter hoogte van Arnemuiden[1].

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is vermoedelijk eind jaren 60 of begin jaren 70 geopend, mogelijk tegelijk met de A58 welke oktober 1966 opende. Het is gesloten eind 2012, toen de maximumsnelheid op de A58 werd verhoogd van 120 naar 130 kilometer per uur[2]. De verzorgingsplaats was namelijk met een weefvak verbonden met de afrit Arnemuiden, en dat weefvak is te kort bevonden om de snelheid veilig te kunnen verhogen. In 2017 is de verzorgingsplaats verwijderd en heeft plaats gemaakt voor natuurvriendelijke oevers.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats had geen voorzieningen en evenmin specifieke parkeerplaatsen voor vrachtwagens maar er was ruimte voor circa 20.

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A58

Richting Vlissingen: KriekampenBreheesBlaakMolenheideLage AardMastbosDe BrembergHoezaarSpuitendonkWouwse Tol Noord't ScheldVlieteSelnisseSloedam

Richting Eindhoven: ArnemuidenVliedbergVoetpompHet RakWouwse Tol ZuidMastpolderLiesbosKrabbenbosschenHooge AardRaakeindLeikantKerkeindKloosters