Verzorgingsplaats Smalhorst

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Smalhorst
Tankstation BP
Parkeercapaciteit vrachtauto's 15
Openstelling ~1976

De verzorgingsplaats (VZP) Smalhorst is een parkeerplaats met tankstation langs de A28 bij Beilen, in de richting Groningen. De VZP ligt tegenover de verzorgingsplaats De Mussels.

Naamgeving

De naam van de verzorgingsplaats is een portmanteau van de namen van twee buurtschappen in de omgeving, Smalbroek en Ter Horst, gelegen respectievelijk ten zuidwesten en zuidoosten van de VZP.

Geschiedenis

De VZP is tegelijkertijd met de A28 aangelegd en opende in 1976 voor het verkeer. Het ontwerp van de VZP is vergelijkbaar met andere VZP's die in de jaren 70 langs de A28 zijn aangelegd in Drenthe.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats heeft een tankstation met winkel van BP en parkeren gebeurt zoals overal langs de A28 in Drenthe via parkeerstroken. Afhankelijk van hoe efficiënt men parkeert kunnen er circa 15 vrachtwagens of 25 personenauto's staan. Alternatieve verzorgingsplaatsen zijn de verzorgingsplaats Lageveen, 24 kilometer eerder, of de verzorgingsplaats Peelerveld, 21 kilometer noordelijker.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen