Verzorgingsplaats Sonse Heide

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sonse Heide
Tankstation BP
Parkeercapaciteit vrachtauto's 30
Openstelling 2007

De verzorgingsplaats (VZP) Sonse Heide is een parkeerplaats met tankstation langs de A50 ten noorden van Eindhoven, in de richting Eindhoven. De verzorgingsplaats ligt iets ten noorden van aansluiting Son en Breugel.

De verzorgingsplaats voor de aanleg van het parkeerterrein.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is genoemd naar het nabijgelegen natuurgebied Sonse Heide, wat zich ten zuiden van de verzorgingsplaats bevindt. Het gebied is voor 1920 een heide geweest en daarna beplant met naaldbomen.

Geschiedenis

De A50 opende ter hoogte van de verzorgingsplaats op 11 september 2003, toen de A50 opende tussen Ekkersrijt en Nijnsel. Er was gelijk al ruimtereservering voor twee verzorgingsplaatsen voor beide rijrichtingen. In 2007 toen inmiddels de A50 volledig was opengesteld is Rijkswaterstaat begonnen met de bouw van de verzorgingsplaats en heeft BP het tankstation gebouwd.[1] De parkeerplaatsen achter het tankstation zijn rond 2009 geopend. Aan de overzijde van de A50 ligt nog steeds een ruimtereservering voor een toekomstige verzorgingsplaats, waar tot op heden nog geen gebruik van is gemaakt.

Voorzieningen

De verzorgingsplaats Sonse Heide heeft een tankstation met een winkel van BP en diverse parkeerplaatsen voor vrachtauto's en personenauto's.

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A50 / N50

Richting Emmeloord: De GagelMeilandenDe SlenkDe SompKolthoornZalkerbroek

Richting Eindhoven: ZalkerbroekHet VeenDe BrinkDe SchaarsKabeljauwWeerbroekGanzenvenSonse Heide