Verzorgingsplaats Spik

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Spik
Tankstation BP
Parkeercapaciteit vrachtauto's 12
Openstelling eind 2009

De verzorgingsplaats (VZP) Spik is een parkeerplaats langs de A73 ten noorden van de aansluiting Roermond-Oost, in de richting Nijmegen. Aan de overzijde ligt de verzorgingsplaats Hoogvonderen.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar het nabijgelegen buurtschap Spik.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats opende eind 2009 voor het verkeer. De A73 was ter plaatse al sinds begin 2008 opengesteld, maar enkel met 2x1 rijstroken vanwege problemen met de tunnelinstallaties in de nabijgelegen Swalmentunnel en Roertunnel. Eind 2009 waren deze problemen opgelost en kon de A73 met 2x2 rijstroken worden opengesteld en opende ook de verzorgingsplaats.

Oorspronkelijk had Q8 een concessie voor het uitbaten van een tankstation op de verzorgingsplaats. Deze rechten zijn inmiddels overgenomen door BP. Voor een tankstation is een ruimtereservering aanwezig. De oorspronkelijke planning ging uit van 2012. In het najaar van 2018 heeft BP ter plaatse alsnog een tankstation gebouwd.[1]

Voorzieningen

De verzorgingsplaats is voorzien van een tankstation met shop van BP en diverse parkeerplaatsen voor vrachtwagens en personenauto's. De parkeerplaats is ongebruikelijk ingericht met 4 rijen langsparkeren met plaats voor 4 x 3 vrachtauto's.

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A73

Richting Maastricht: LokkantDe WuustHoogvonderen

Richting Nijmegen: SpikRomeinse PutHondsiep