Verzorgingsplaats Swentibold

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Swentibold
NLA002.svg
Blank.png
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's ?
Openstelling 198x

De verzorgingsplaats Swentibold is een verzorgingsplaats (VZP) langs de A2 ten noorden van de aansluiting Urmond, in de richting Eindhoven.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar de Frankische koning Zwentibold, die in de 9e eeuw over het gebied heerste. De straat nabij de verzorgingsplaats is tevens naar deze koning vernoemd.

Geschiedenis

De A2 opende ter hoogte van de verzorgingsplaats in 1965. Echter is de verzorgingsplaats pas ergens in de jaren 80 van de vorige eeuw aangelegd.

Toekomst

Het ontwerp van de VZP Swentibold.

Bij de verbreding van de A2 naar 2x3 rijstroken wordt de verzorgingsplaats Swentibold gemoderniseerd en de parkeercapaciteit vergroot.

Voorzieningen

Op de verzorgingsplaats is een tankstation van Shell gevestigd. Daarnaast zijn er diverse parkeerplaatsen voor vrachtwagens en personenauto's.

De VZP beschikt over 2 elektrische laadpunten. (Fastned)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A2

Richting Eijsden: HaarrijnIJsselsteinBisdeDe Lucht WestDe RooijenVelderAalsterhut't HaasjeRoevenpeelEllerbrugHet AnkerVossedalKnuvelkes

Richting Amsterdam: PatielMeerssenKruisbergSwentiboldBosserhofMeibergGroote BleekHeezerhutOoiendonkZwartehofDe Lucht OostLingehorstJutphaasProostweteringRuwiel