Verzorgingsplaats Vanenburg

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vanenburg
NLA028.svg
Blank.png
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's 10
Openstelling ~1967

De verzorgingsplaats (VZP) Vanenburg is een parkeerplaats met tankstation langs de A28 bij Nijkerk. De verzorgingsplaats heeft een Shell tankstation en is verder vrij eenvoudig.

Naamgeving

De VZP is vernoemd naar het Kasteel De Vanenburg, dat 3 kilometer ten noordoosten van de verzorgingsplaats ligt, ten westen van Putten.

Geschiedenis

De VZP is waarschijnlijk tegelijkertijd met de A28 aangelegd, die in 1967 opengesteld is. De verzorgingsplaats is sinds openstelling nauwelijks aangepast. In maart 2012 is het tankstation na 44 jaar omgebouwd van een Esso tot een Shell.

Voorzieningen

De VZP Vanenburg heeft een Esso tankstation met een winkel en kan verder getypeerd worden als eenvoudig. Er zijn 10 parkeerplaatsen voor vrachtwagens, plus wat langsparkeren dat zowel door vrachtwagens als personenauto's wordt gebruikt. Tevens zijn achter het tankstation een aantal parkeerplaatsen. In de richting noorden is de VZP Vanenburg de eerste verzorgingsplaats vanaf Utrecht. De eerstvolgende is de verzorgingsplaats Dasselaar, dat slechts een parkeerstrook is. Daarna volgt de verzorgingsplaats Willemsbos bij Nunspeet, circa 22 kilometer verderop, met uitgebreidere voorzieningen.

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen