Verzorgingsplaats Witte Molen

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Witte Molen
Tankstation Shell
Parkeercapaciteit vrachtauto's 8
Openstelling ~1968

De verzorgingsplaats (VZP) Witte Molen is een parkeerplaats met tankstation langs de A28 bij Glimmen, in de richting Utrecht. De VZP ligt tegenover de verzorgingsplaats Glimmermade.

Naamgeving

De verzorgingsplaats is vernoemd naar een witte molen die ongeveer 200 meter ten zuidwesten van de VZP staat langs het Noord-Willemskanaal. Vanwege de begroeiing is deze molen vanaf de VZP zelf niet zichtbaar, wel vanaf de A28. Tot ca. 2020/2021 was er een voetpad aanwezig waardoor de molen vanaf de VZP bereikt kon worden.

Geschiedenis

De VZP is tegelijkertijd met de A28 aangelegd en opende in 1968 voor het verkeer. De VZP is sinds openstelling niet significant meer aangepast.

Voorzieningen

Verzorgingsplaats Witte Molen heeft een Shell tankstation. Tevens zijn er parkeerplaatsen voor circa 8 vrachtwagens door middel van langsparkeren en een stuk of 15 voor personenauto's, waar ook vrachtwagens zouden kunnen staan.

De VZP beschikt over 2 elektrische laadpunten. (Fastned)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen