Verzorgingsplaats Zeyerveen

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Verzorgingsplaats Zeijerveen)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zeyerveen
Tankstation BP
Parkeercapaciteit vrachtauto's 15
Openstelling ~1974

De verzorgingsplaats (VZP) Zeyerveen is een parkeerplaats met tankstation langs de A28 bij Assen, in de richting Utrecht. Aan de overzijde ligt de VZP Peelerveld.

Naamgeving

Het Zeyerveen is een veengebied ten westen van de A28, en ten noorden van de woonwijk Kloosterveen van Assen. Nabij liggen ook de buurtschappen Zeyerveen en Zeyerveld. De naam wordt soms ook gespeld als Zeijerveen of Zijerveen.

Geschiedenis

De VZP is tegelijkertijd met de A28 aangelegd, die in twee fases in 1973 en 1974 werd opengesteld. De VZP is sinds openstelling niet significant meer aangepast. Het ontwerp van de VZP is vergelijkbaar met die van andere VZP's langs de A28 in de provincie Drenthe, maar is wel wat ruimer vormgegeven dan de verzorgingsplaats Peelerveld aan de overzijde van de A28. Tot 2019 was er een tankstation van Tamoil,[1] één van de weinige snelweglocaties van dit merk.

Voorzieningen

De VZP heeft een tankstation met winkel van het merk BP. Er is ruimte voor circa 15 vrachtwagens of 18 personenauto's, afhankelijk van hoe efficiënt er geparkeerd wordt. Alternatieve verzorgingsplaatsen zijn de verzorgingsplaats Witte Molen, circa 15 kilometer eerder, of de verzorgingsplaats De Mussels, circa 24 kilometer zuidelijker.

Referenties

Verzorgingsplaatsen langs de A28

richting Groningen: HolkerveenVanenburgDasselaarLeuvenhorstWillemsbosNunspeet-ZuidDe KraaienbergBornheimDe MarkteDekkerslandLageveenSmalhorstPeelerveldGlimmermade

richting Utrecht: Witte MolenZeyerveenDe MusselsPanjerdHaerst't LooVosbergenDe HaereNunspeet-NoordHendriksbosDrielanderOldenallerHooglanderveen