Veterans Parkway (Savannah)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin Savannah
Einde Savannah
Lengte 6 mi
Lengte 10 km
Route

Abercon Street

Chatham Parkway

De Veterans Parkway is een parkway en freeway in de Amerikaanse staat Georgia. De autosnelweg is gelegen in het zuidwesten van de stad Savannah en is 10 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Veterans Parkway verbindt Abercon Street (SR-204) in het zuidwesten met de Interstate 516 in Savannah. De autosnelweg telt 2x2 rijstroken en verloopt door laaggelegen kustgebied dat dichtbebost is. De autosnelweg loopt langs de westkant van het Hunter Army Airfield en heeft maar één aansluiting afgezien van begin- en eindpunt. De autosnelweg heet ook wel de Southwest Bypass.

Wegbeheer

De Veterans Parkway is in het beheer van Chatham County. Het is één van de weinige freeways in de Verenigde Staten in het beheer van een lagere overheid. De autosnelweg is ongenummerd.

Geschiedenis

De snelweg is midden jaren '90 aangelegd en opende in 1996 voor het verkeer. Het eindpunt op de State Route 204 (Abercorn Expressway) was oorspronkelijk een T-kruispunt met verkeerslichten, maar is al vrij snel, omstreeks 2002-2003, vervangen door een trompetknooppunt. De Veterans Parkway moest ook voornamelijk Abercorn Street (SR-204) ontlasten van verkeer tussen de zuidelijke suburbs en de rest van de stad.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken circa 24.000 voertuigen van de Veterans Parkway gebruik.

Referenties


Freeways in Savannah

Harry S. Truman ParkwayVeterans Parkway