Viaduc d'Argancy

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc d'Argancy
A4 FR.svg
Blank.png
Overspant la Moselle
Rijstroken 2x2
Totale lengte 207 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 15-09-1976
Verkeersintensiteit 40.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc d'Argancy is een viaduc in Frankrijk, gelegen bij Argancy. Het viaduct is onderdeel van de A4 van Metz naar Strasbourg.

Kenmerken

Het Viaduc d'Argany is uitgevoerd als cantilever-kokerbrug en kent een lengte van 207 meter. De brug overspant met 4 overspanningen de rivier la Moselle (Moezel) en kent een brugdek dat bestaat uit voorgespannen beton. De brug is gelegen bij de plaats Argancy, dat net ten noordoosten van de brug ligt. Van de dimensies van de brug is niks bekend.

Geschiedenis

De aanleg van de brug begon in het midden van de jaren 70. De brug is geopend op 15 september 1976, toen de A4 tussen Argancy en Metz-Est opende.

In 2006 heeft de brug een grootschalige inspectieronde gehad.

Toekomst

Concessiehouder Sanef is tot de conclusie gekomen dat de brug niet in staat is om de extra belasting van een toekomstige verbreding naar 2x3 rijstroken aan te kunnen. Hierom zal de brug in de toekomst worden voorzien van een nieuw brugdek. Wanneer de werkzaamheden plaatsvinden is nog niet bekend. Aan de configuratie van de brug zelf zal niets veranderen omdat de brug reeds een ruimtereservering heeft.[1]

Verkeersintensiteiten

Van de brug zijn exacte gegevens niet beschikbaar, maar geschat wordt dat er dagelijks ongeveer 40.000 voertuigen van de brug gebruikmaken.

Referenties