Viaduc de Cabrolles

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc de Cabrolles
A8 FR.svg
Blank.png
Overspant Le Borrigo
Rijstroken 2x2
Totale lengte 296 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ~50 meter
Openstelling 14-07-1969 / 11-07-1970
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc de Cabrolles is een viaduc in Frankrijk, gelegen bij Cabrolles. Het viaduct is onderdeel van de A8 van Monaco naar de Italiaanse grens bij Menton.

Kenmerken

Het Viaduc de Cabrolles heeft een geschatte hoogte van ongeveer 50 meter en bestaat uit twee, naast elkaar gelegen kokerbruggen. De viaducten overspannen het dal waardoorheen Le Borrigo stroomt, vlakbij de plaats Cabrolles. De bruggen hebben een lengte van ongeveer 296 meter. De brugdekken kennen elk één rijbaan met 2 rijstroken zonder vluchtstroken en bestaan uit voorgespannen beton. Van de overige afmetingen en overspanningen van de brug is weinig bekend. Ten zuidwesten van het viaduct ligt de korte, 151 meter lange Tunnel de Sainte-Lucie. Oostelijk van de brug ligt de aansluiting naar Roquebrune, de laatste Franse afslag voor de grens met Italië.[1]

Geschiedenis

Het is onbekend welke van de twee bruggen het eerste is opengesteld. De eerste rijbaan van de A8 is geopend op 14 juli 1969, dus is het eerste viaduct ook op deze datum geopend. Het tweede viaduct is een jaar later geopend, op 11 juli 1970.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen verkeersintensiteiten van het viaduct bekend

Referenties