Viaduc de Herve

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc de Herve
Overspant La Magne / Rue d'Elvaux
Rijstroken 2x3
Totale lengte 459 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ~26 meter
Openstelling 1964
Verkeersintensiteit 60.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc de Herve is een viaduc in België, gelegen in de E40, dubbelgenummerd met de E42. De brug ligt net ten zuiden van de plaats Herve en kent een lengte van 459 meter. De brug mag niet verward worden met de naastgelegen spoorbrug, die dezelfde naam draagt.

Kenmerken

De brug is gelegen tussen het knooppunt bij Battice en Herve. De brug overspant het riviertje de La Magne en de Rue d'Elvaux. Verder ligt westelijk van de brug het Viaduc de José. Ten zuiden van de brug bevindt zich de spoorbrug, die eveneens bekend staat als het Viaduc de Herve. De HSL 3 maakt gebruik van deze brug en verbindt Liège met het Duitse spoorwegennet. Ten noorden van de brug ligt de plaats Herve. Het brugdek van het viaduct is uitgebouwd met 2x3 rijstroken met vluchtstroken. De brug heeft een geschatte hoogte van 26 meter. Exacte en officiële dimensies van de brug zijn echter onbekend.

Geschiedenis

De brug is in de vroege jaren 60 van de 20e eeuw aangelegd. Het viaduct is onderdeel van één van de oudere stukken van de E42, maar is destijds geopend als onderdeel van de A3 (nu beter bekend als E40). De brug werd in 1964 geopend voor verkeer, toen 50 kilometer snelweg tussen de Duitse grens en Loncin opende.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken gemiddeld ongeveer 60.000 voertuigen gebruik van het Viaduc de Herve. De brug is met 2x3 rijstroken adequaat uitgebouwd en filevorming komt vrijwel nooit voor.

Referenties