Viaduc de La Louvière

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc de La Louvière
Overspant Canal du Centre
Rijstroken 2x2
Totale lengte 220 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ~10 meter
Openstelling 29-12-1967
Verkeersintensiteit 55.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc de La Louvière is een viaduc in België, gelegen in de E42 bij La Louvière. Het viaduct heeft een lengte van 220 meter.

Kenmerken

Het Viaduc de La Louvière overbrugt het Canal du Centre ligt ten noordwesten van de plaats La Louvière, waar de brug ook naar is vernoemd. Het viaduct heeft een lengte van 220 meter en een geschatte hoogte van circa 10 meter. Verder zijn er van de brug zijn weinig dimensies bekend. Over het viaduct lopen 2x2 rijstroken met vluchtstroken. Daarnaast is er ruimte vrijgehouden voor een (smalle) derde rijstrook op beide bruggen. Ten oosten van het viaduct verbreed de weg gelijk naar 2x3 rijstroken en volgt de échangeur de Bois-d'Haine. Westelijk volgt vrij snel de échangeur Houdeng-Gœgnies. De brug is uitgebouwd als kokerliggerbrug

Geschiedenis

Het Viaduc de La Louvière is in het begin en midden van jaren '60 van de 20e eeuw aangelegd. De brug opende 29 december 1967 voor het verkeer, gelijktijdig met de openstelling van de E42 tussen Manage en Fleurus. De brug maakt onderdeel uit van één van de oudste stukken van de E42.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken ongeveer 55.000 voertuigen van het viaduct gebruik.

Referenties