Viaduc de Montigny-le-Tilleul

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc de Montigny-le-Tilleul
R3 BE.svg
Blank.png
Overspant Eau d'Heure
Rijstroken 2x2
Totale lengte 400 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ~18 meter
Openstelling 1979
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc de Montigny-le-Tilleul is een viaduc in België, gelegen in de R3 bij Montigny-le-Tilleul. De brug heeft een lengte van 400 meter.

Kenmerken

Het Viaduc de Montigny-le-Tilleul heeft een lengte van circa 400 meter en ligt aan de zuidwestzijde van Charleroi, nabij de plaats Montigny-le-Tilleul, waar het viaduct ook naar vernoemd is. Het viaduct overbrugt hier de rivier l'Eau d'Heure en een spoorlijn en loopt in een flauwe bocht van het westen naar het zuidoosten. Het viaduct telt 2x2 rijstroken met vluchtstroken en heeft een hoogte van ongeveer 18 meter. Van het viaduct zijn verder weinig dimensies bekend. Ten zuiden van het viaduct ligt de échangeur Mont St. Marchienne. Noordelijk van de brug volgt de échangeur Montigny-le-Tilleul. De brug is uitgebouwd als liggerbrug.

Geschiedenis

Het Viaduc de Montigny-le-Tilleul is in het midden van de jaren 70 van de vorige eeuw aangelegd als onderdeel van de R3 tussen Montigny-le-Tilleul en Marcinelle. Het viaduct opende samen met het wegvak in 1979 voor het verkeer.

Op 6 april 2012 begon men met de renovatie van de brug. Voor deze renovatie was 150 dagen gepland. Dit liep anders doordat de brug in slechtere staat was dan van te voren werd gedacht. De strenge winter van 2013 zorgde voor meer vertraging. De werkzaamheden werden pas anderhalf jaar na de start afgerond, in het najaar van 2013.[1]

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen intensiteiten bekend van het Viaduc de Montigny-le-Tilleul.

Referenties