Viaduc de Schengen

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc de Schengen
Overspant Mosel
Rijstroken 2x2
Totale lengte 607 meter
Hoofdoverspanning 130 meter
Hoogte brugdek 23,7 meter
Openstelling 24-7-2003
Verkeersintensiteit 18.700 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc de Schengen (Luxemburgs: Viaduc vu Schengen) is een viaduc gelegen op de grens van Luxemburg en Duitsland, gelegen in de Luxemburgse A13 en Duitse A8, bij Schengen. De brug overspant de rivier Mosel (Moezel).

Kenmerken

Het Viaduc de Schengen is uitgevoerd als een tweevoudige stalen kokerbrug met betonnen pijlers en een betonnen brugdek. Het zijn feitelijk twee bruggen naast elkaar, één per rijrichting. De brug is in totaal 607 meter lang en gelegen in een bocht met een radius van 1.100 meter. De brug heeft een hoofdoverspanning van 130 meter en ligt maximaal 24 meter boven de rivier de Mosel, die ter plekke de grens tussen Luxemburg en Duitsland vormt. De brug overspant niet alleen de Mosel, maar ook de Luxemburgse N10 en de Duitse B419, evenals een spoorlijn aan Duitse zijde.

De brug is maximaal 28,5 meter breed, met 2x2 rijstroken en vluchtstroken. Direct ten westen van de brug bevindt zich de aansluiting Schengen met de Luxemburgse N10, waarna de A13 door de Tunnel Markusbierg voert. Aan beide kanten van de brug ligt de autosnelweg op een helling. Het hoogteverschil aan Duitse zijde bedraagt bijna 200 meter, aan Luxemburgse zijde is dit iets minder.

Geschiedenis

De brug is aangelegd als onderdeel van de A13 en de A8 en vormde het sluitstuk van de internationale verbinding tussen Luxemburg en Saarbrücken. De brug is op 24 juli 2003 geopend, gelijktijdig met bijna 20 kilometer Luxemburgse A13 en een stukje Duitse A8 tot Perl.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken ongeveer 18.700 voertuigen gebruik van het Viaduc de Schengen.

Referenties