Viaduc de Wauthier-Braine

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc de Wauthier-Braine
Overspant Chaussée de Tubize/Hain
Rijstroken 2x3
Totale lengte 600 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ~8 meter
Openstelling 1971
Verkeersintensiteit 80.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc de Wauthier-Braine is een viaduc in België, gelegen in de R0 bij Wauthier-Braine. De dalbrug heeft een lengte van 600 meter.

Kenmerken

Het Viaduc de Wauthier-Braine heeft een lengte van circa 600 meter en is onderdeel van de zuidkant van de R0, de ring van Brussel. Het viaduct overbrugt de Chaussée de Tubize en het riviertje de Hain, die dwars door het dorp Wauthier-Braine lopen. Het viaduct bestaat uit 2x3 rijstroken met vluchtstroken en heeft een geschatte hoogte van 8 meter. Van het viaduct zijn verder weinig dimensies bekend. Ten noorden van het viaduct bevindt zich de aansluiting Wauthier-Braine Ten zuiden van de brug ligt de Échangeur d'Haut-Ittre. De brug is gebouwd als liggerbrug.

Geschiedenis

De brug is in het midden van de jaren 60 van de vorige eeuw aangelegd als onderdeel van de R0 tussen Wauthier-Braine en Haut Ittre. Het viaduct was in 1969 klaar en opende samen met het wegvak in 1971 voor het verkeer.

Toekomst

Op 6 mei 2013 is men begonnen met de grootschalige renovatie van de brug richting het zuiden. Het verkeer richting het zuiden werd hierbij via een 4-0 systeem over de rijbaan richting het noorden geleid. Op 26 september 2014 was het viaduct richting het zuiden gerenoveerd en kon men beginnen aan het viaduct richting het noorden. Tijdens de werkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 50 km/h en zijn er slechts 2 van de 3 rijstroken beschikbaar. De renovatie kost 10,6 miljoen euro en zal in 2015 worden afgerond. [1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken circa 80.000 voertuigen van het viaduct gebruik.

Referenties