Viaduc de l'Hermitain

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc de l'Hermitain
Overspant Ruisseau de l'Hermitain
Rijstroken 2x2
Totale lengte 235 meter
Hoofdoverspanning ?
Hoogte brugdek ?
Openstelling 23-07-1981
Verkeersintensiteit 27.800 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc de l'Hermitain is een viaduc in Frankrijk, gelegen bij Romans. Over de brug loopt de A10, die hier een verbinding vormt tussen Saintes en Poitiers.

Kenmerken

Het Viaduc de l'Hermitain kent een brugdek waarover de A10 loopt met 2x2 rijstroken en kleine redresseerstroken. De brug ligt bij de plaats Romans en overspant het kleine stroompje: Ruisseau de l'Hermitain. Het dalviaduct heeft een lengte van ongeveer 235 meter en een hoogte van minstens 10 meter. Exacte afmetingen zijn niet bekend.

Geschiedenis

De brug was onderdeel van het deeltraject tussen Saintes en Poitiers van de A10 en is dus samen met dit deel aangelegd. De bouw is vermoedelijk begonnen in de late jaren 70, waarna op 23 juli 1981 het traject, en dus ook het Viaduc de l'Hermitain, geopend konden worden voor verkeer. Het traject is een van de laatste trajecten van de A10 die gereedkwam.

Verkeersintensiteiten

De brug is onderdeel van het tolweggedeelte tussen Poitiers en Saintes en is rustig in vergelijking met andere delen van de A10. Over het viaduct rijden dagelijks 27.800 voertuigen.[1]

Referenties