Viaduc de la Haute Syre

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc de la Haute Syre
Overspant Syre
Rijstroken 2x2
Totale lengte 400 meter
Hoofdoverspanning 40 meter
Hoogte brugdek 25 meter
Openstelling 26-06-1992
Verkeersintensiteit ~30.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc de la Haute Syre is een viaduc in Luxemburg. Het viaduct is onderdeel van de A1 en is gelegen bij de plaats Mënsbech.

Kenmerken

Het Viaduc de la Haute Syre heeft een lengte van 400 meter en ligt ten noorden van het plaatsje Mënsbech. Het viaduct overbrugt het riviertje de Syre en heeft 11 overspanningen, waarvan er 10 circa 36 meter lang zijn. De hoofdoverspanning heeft een lengte van 40 meter en vormt de overbrugging van het riviertje de Syre. Het viaduct heeft een hoogte van 25 meter en het brugdek heeft een breedte van 26 meter. De brug telt 2x2 rijstroken zonder vluchtstroken. Westelijk van het viaduct ligt een aansluiting naar de plaats Munsbach. Ten oosten van het viaduct volgt de afslag naar Flaxweiler, die men enkel van en naar het westen kan berijden.[1]

Geschiedenis

De brug is geopend op 26 juni 1992 en is vooral aangelegd omwille van het broedgebied van vogels, dat zich in het dal bevindt. Hierbij is ook er rekening gehouden met hoogte van het viaduct en de plaatsen van de pijlers zodat de vogels er weinig last van hebben tijdens de vogeltrek.

Verkeersintensiteiten

Er maken dagelijks tussen de 30.000 tot 35.000 voertuigen van de brug gebruik.

Referenties