Viaduc de la Marne (A4)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc de la Marne
Overspant Marne
Rijstroken 2x5
Totale lengte 800 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 20-10-1976
Verkeersintensiteit 230.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc de la Marne, ook wel Pont de Joinville genoemd, is een viaduc in Frankrijk, gelegen bij Champigny-sur-Marne, een voorstad van Paris. Het viaduct is onderdeel van de A4 van Parijs naar Reims.

Kenmerken

De brug is gelegen in het oosten van de Parijse agglomeratie, nabij de plaats Champigny-sur-Marne. De brug kent 2x5 rijstroken, waarvan er 2x4 altijd te berijden zijn. In beide richtingen is de 5e rijstrook een spitsstrook. Het viaduct kent een lengte van 800 meter en overbrugt de rivier de Marne. Helaas zijn er weinig technische gegevens van het viaduct beschikbaar. De brug is uitgevoerd als kokerbrug.

Geschiedenis

De brug is in het midden van de jaren 70 aangelegd. Het viaduct is op 20 oktober 1976 geopend voor verkeer, toen de A4 tussen Saint-Maurice en Coutrevoult geopend werd.

Er waren plannen om het viaduct te vervangen door een tunnel. Dit omdat het viaduct niet goed past in de omgeving en hinder veroorzaakt. Door een gebrek aan geld zijn de plannen voor ondertunneling niet doorgezet.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken er ongeveer 230.000 van het viaduct gebruik, wat het tot het tot één van drukste punten van het Parijse wegennet maakt.

Referenties