Viaduc de la Nuec

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc de la Nuec
Overspant La Trinité
Rijstroken 2x3
Totale lengte 304 meter
Hoofdoverspanning 51 meter
Hoogte brugdek 53 meter
Openstelling 10-02-1978 / 17-05-1985
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc de Nuec is een viaduc in Frankrijk, gelegen aan bij de plaats La Trinité. Het viaduct is onderdeel van de A8 van Nice naar Monaco.

Kenmerken

Het Viaduc de Nuec is gelegen in de A8 en overspant een dal waarin een woonwijk van de plaats La Trinité ligt. De brug is gelegen aan de zuidkant van La Trinité, ten oosten van het Viaduc de l'Oli en bestaat uit twee aparte viaducten die in het midden beginnen te splitsen. Het noordelijke, nieuwere viaduct heeft een lengte van 304 meter, kent 4 hoofdoverspanningen van 51 meter en een brugdek met een breedte van 11,4 meter met daarop 2 doorgaande rijstroken en een klimstrook richting Nice. De zuidelijke, oudere brug kent een lengte van 246 meter, heeft 6 overspanningen van 41 meter en heeft een brugdek met een breedte van 12,4 meter waarop 3 doorgaande rijstroken richting Monaco liggen. De bruggen zijn beiden uitgebouwd als betonnen kokerbruggen en liggen maximaal 53 meter boven het dal.[1][2]

Geschiedenis

De eerste plannen voor de bouw van het zuidelijke viaduct werden goedgekeurd op 3 juni 1973. Het viaduct werd op 10 februari 1978 geopend voor verkeer, toen de A8 als enkelbaans snelweg opende tussen Nice-Le Paillon en La Turbie. In het midden van de jaren 80 werd vermoedelijk begonnen met de bouw van het noordelijke viaduct, die bedoelt was voor de tweede rijbaan van de A8. Verkeer richting Nice werd vanaf 17 mei 1985 over het noordelijke viaduct geleid.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen accurate verkeersintensiteiten van het viaduct bekend.

Referenties