Viaduc du Careï

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc du Careï
Overspant Le Careï
Rijstroken 2x2
Totale lengte 521 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek 80 meter
Openstelling 14-07-1969 / 11-07-1970
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Viaduc du Careï is een viaduc in Frankrijk, gelegen bij Castellar. Het viaduct is onderdeel van de A8 van Monaco naar de Italiaanse grens bij Menton.

Kenmerken

Het Viaduc du Careï overspant Le Careï bij Castellar, en is gelegen in de A8 die hier door de bergachtige Franse Rivièra loopt. De brug is uitgebouwd als kokerliggerbrug, en kent 2x2 rijstroken. Ten westen van de brug ligt de aansluiting naar Menton, de laatste Franse afslag voor de grens met Italië. Oostelijk ligt de Tunnel de Castellar. Het viaduct heeft in totaal 11 overspanningen waarvan geen lengten bekend zijn. Het viaduct heeft een totale lengte 521 meter en heeft een brugdek dat maximaal 80 meter boven het dal ligt.[1]

Geschiedenis

De brug maakt onderdeel uit van één van de oudste delen van de A8, waarvan de rijbanen afzonderlijk zijn geopend. De eerste, zuidelijke brug werd op 14 juli 1969 geopend voor verkeer, toen de A8 tussen Roquebrune en de Italiaanse grens opende. De tweede rijbaan op dit tracé, en daarmee ook de noordelijke brug, werd geopend op 11 juli 1970. De bouw van de viaducten heeft 60 miljoen Franken gekost.

Verkeersintensiteiten

Het is niet bekend hoeveel voertuigen er dagelijks over het viaduct rijden.

Referenties