Viaduc du Feluy

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc du Feluy
Overspant Canal Charleroi-Bruxelles
Rijstroken 2x2
Totale lengte 160 meter
Hoofdoverspanning ?
Hoogte brugdek ~6 meter
Openstelling 19-12-1972
Verkeersintensiteit ~40.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc du Feluy is een kort viaduc in België, gelegen in de E19, bij Seneffe. De brug heeft een lengte van ongeveer 160 meter en overspant het Canal Charleroi-Bruxelles en de N59.

Kenmerken

De brug is uitgevoerd als een kokerliggerbrug. De brug bestaat feitelijk uit twee aparte bruggen, ieder voor één rijbaan. De brug heeft 2x2 rijstroken en vluchtstroken. De brug kruist het Canal Charleroi-Bruxelles en de N59. De brug is gelegen in de échangeur Seneffe en verbindt de beide zijden van de haarlemmermeeraansluiting met elkaar. Ten noorden van de brug kruist de N534 het kanaal. De brug heeft een hoogte van ongeveer 6 meter boven het wateroppervlak. Verder zijn er weinig dimensies van de brug bekend.

Geschiedenis

De brug is tussen het eind van de jaren '60 en het begin van de '70 van de 20e eeuw aangelegd. Op 19 december 1972 is het viaduct geopend voor verkeer, toen de E19 tussen Nivelles en Houdeng-Gœgnies opende. In 2009 zijn er werkzaamheden verricht aan de brug.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken ongeveer 40.000 voertuigen gebruik van het Viaduc du Feluy. De brug heeft daarmee nog voldoende capaciteit.

Referenties