Viaduc du Paillon

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc du Paillon
A8 FR.svg
Blank.png
Overspant Paillon
Rijstroken 3+2
Totale lengte 364 meter
Hoofdoverspanning 48,3 meter
Hoogte brugdek 22 meter
Openstelling 10-02-1978 / 1986
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Viaduc du Paillon is een viaduc in Frankrijk, gelegen bij La Trinité. Het viaduct is onderdeel van de A8 van Nice naar Monaco.

Kenmerken

Het Viaduc du Paillon is gelegen in de A8 en overspant het dal van Le Paillon en een aantal regionale wegen bij La Trinité, een voorstad van Nice. De brug bestaat uit twee afzonderlijke viaducten, die ongeveer 5 meter van elkaar liggen. Het zuidelijke, nieuwere viaduct heeft een lengte van 364 meter, een hoofdoverspanning van 48,3 meter en een brugdek met een breedte van 11,4 meter met daarop 2 rijstroken richting Monaco. De noordelijke, oudere brug kent een lengte van 351 meter, heeft 7 overspanningen van 41 meter en heeft een brugdek met een breedte van 11,4 meter waarop 3 rijstroken richting Nice liggen. De bruggen zijn beiden uitgebouwd als betonnen kokerbruggen en liggen maximaal 22 meter boven het dal.[1]

Geschiedenis

De eerste plannen voor de bouw van het noordelijke, enkelbaanse viaduct werden goedgekeurd op 3 juni 1973. Het viaduct werd op 10 februari 1978 geopend voor verkeer, toen de A8 als enkelbaans snelweg opende tussen Nice-Le Paillon en La Turbie. In het midden van de jaren 80 werd vermoedelijk begonnen met de bouw van het zuidelijke viaduct, die bedoelt was voor de tweede rijbaan van de A8. De bouw van dit viaduct nam 11 maanden in beslag en werd geopend voor verkeer in 1986. Het grootste deel van de A8 tussen Nice-Le Paillon en La Turbie had toen al een tweede rijbaan, die reeds was geopend in 1985.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen accurate verkeersintensiteiten van het viaduct bekend.

Referenties