Viaduc du Pescaïre

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Viaduc du Pescaïre
Overspant Ruisseau de Pescaïre
Rijstroken 2x2
Totale lengte 550 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ~70 meter
Openstelling 14-07-1969 / 11-07-1970
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Viaduc du Pescaïre, ook wel Viaduc de Sainte-Agnès genoemd, is een viaduc in Frankrijk, gelegen bij Colline. Het viaduct is onderdeel van de A8 van Monaco naar de Italiaanse grens bij Menton.

Kenmerken

Het Viaduc du Pescaïre overspant de Ruisseau de Pescaïre bij Colline, en is gelegen in de A8 die hier door de bergachtige Franse Rivièra loopt. De brug is uitgebouwd als kokerliggerbrug, en kent 2x2 rijstroken. Ten westen van de brug ligt de Tunnel du Col de Garde. Het viaduct heeft in totaal 11 overspanningen waarvan geen lengten bekend zijn. Het viaduct heeft een totale lengte 550 meter en heeft een brugdek, opgebouwd uit voorgespannen beton, dat maximaal circa 70 meter boven het dal ligt.[1]

Geschiedenis

De brug maakt onderdeel uit van één van de oudste delen van de A8, waarvan de rijbanen afzonderlijk zijn geopend. De eerste, zuidelijke brug werd op 14 juli 1969 geopend voor verkeer, toen de A8 tussen Roquebrune en de Italiaanse grens opende. De tweede rijbaan op dit tracé, en daarmee ook de noordelijke brug, werd geopend op 11 juli 1970.

Verkeersintensiteiten

Het is niet bekend hoeveel voertuigen er dagelijks over het viaduct rijden.

Referenties