Vicksburg Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vicksburg Bridge
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 3.954 meter
Hoofdoverspanning 265 meter
Hoogte brugdek 35 meter
Openstelling 14-02-1973
Verkeersintensiteit 30.900 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Vicksburg Bridge is een cantilever vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Louisiana en Mississippi. De brug overspant de Mississippi River bij Vicksburg.

Kenmerken

De Vicksburg Bridge is met 3.954 meter vrij lang voor een rivierbrug, wat voornamelijk komt door de floodplains van de Mississippi aan de zijde van Louisiana. Aan de kant van Mississippi ligt een heuvelrug. De brug is een standaard cantilever vakwerkbrug, met een hoofdoverspanning van 265 meter. Het brugdek ligt 35 meter boven de rivier en is 18 meter breed, met 2x2 rijstroken, maar geen vluchtstroken, wat opvallend is gezien het relatief jonge bouwjaar voor een snelwegbrug over de Mississippi. De brug is tolvrij. Direct ten noorden van de Vicksburg Bridge bevindt zich de Old Vicksburg Bridge, met een spoorlijn en een ongebruikte wegverbinding (de voormalige US 80). Over de Vicksburg Bridge loopt de Interstate 20 van Shreveport naar Jackson.

Geschiedenis

Op 1 mei 1930 opende de Old Vicksburg Bridge van de US 80 voor het verkeer. De brug is een gecombineerde weg/spoorbrug. In de jaren '70 werd de Interstate 20 door het noorden van Louisiana aangelegd, en werd een nieuwe brug over de Mississippi River aangelegd, die op 14 februari 1973 werd opengesteld voor het verkeer. Daarna waren beide bruggen enige tijd voor gemotoriseerd verkeer in gebruik. In 1998 werd het wegverkeer op de Old Vicksburg Bridge stopgezet, al het verkeer moet sindsdien over de Vicksburg Bridge en de Interstate 20. De oude weg bestaat nog wel en wordt gebruikt voor onderhoud.

De Vicksburg Bridge is relatief substandaard voor de tijd waarin hij aangelegd is, met een krap dwarsprofiel van 18 meter, waar geen ruimte is voor vluchtstroken.

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks 30.900 voertuigen over de brug.

Zie ook

Referenties