Virginia Dare Memorial Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Virginia Dare Memorial Bridge
Overspant Croatan Sound
Rijstroken 2x2
Totale lengte 8.407 meter
Hoofdoverspanning 70 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 16-08-2002
Verkeersintensiteit 5.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Virginia Dare Memorial Bridge of de Croatan Sound Bridge is een brug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat North Carolina. De 8,4 kilometer lange brug overspant het Croatan Sound nabij Manteo.

Kenmerken

De Virginia Dare Memorial Bridge is een standaard liggerbrug met overwegend korte overspanningen van 30 tot 42 meter. De brug heeft een hoofdoverspanning van 70 meter. De brug is 8.407 meter lang en verbindt Manns Harbor op het vasteland met Manteo op Roanoke Island. Het is één van twee bruggen van de US 64 in North Carolina om de Outer Banks te bereiken. De brug is 19,2 meter breed, met 2x2 rijstroken, zonder vluchtstroken. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De eerste brug over het Croatan Sound naar Manteo was de William B. Umstead Bridge, die in 1955 werd opengesteld. Vanwege de opkomst van het toerisme op de Outer Banks nam het verkeer op de US 64 sterk toe, met name in de zomer en de weekenden. Al het verkeer moest dwars door het dorp Manteo om de kust te bereiken. Daarom is de Virginia Dare Memorial Bridge aangelegd, die op 16 augustus 2002 opende voor het verkeer. Bij openstelling was het de langste brug van North Carolina.

De brug is vernoemd naar Virginia Dare, het eerste kind dat in de "New World" werd geboren in 1587 in de Roanoke Colony, op Roanoke Island, waar Manteo tegenwoordig op ligt. Virginia Dare is een belangrijk persoon in de Amerikaanse folklore. Het is nooit bekend geworden wat het verdere leven van Virginia Dare was. Roanoke Colony staat bekend als de "Lost Colony" omdat nooit bekend is geworden wat er heeft plaats gevonden tussen de gedocumenteerde bezoeken in 1587 en 1590. In 1590 was de kolonie verdwenen.

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks gemiddeld 5.000 voertuigen over de brug. De verkeersintensiteiten fluctueren sterk gedurende het jaar vanwege toerisme.

Referenties