Voie Pierre Mathis

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
'
Begin Nice
Einde Nice
Lengte 7,5 km
Route

Saint-Augustin

Les Bosquets

La Madeleine

Saint-Philippe

Nice-Nord

Cimiez

Nice-Centre

De Voie Pierre Mathis is een voie rapide in Frankrijk, gelegen als stadsautoweg in de stad Nice. Het vormt een 7,5 kilometer lange ongelijkvloerse oost-westverbinding door Nice.

Routebeschrijving

Het westelijk beginpunt met toegangsrestricties in Saint-Augustin.

De Voie Pierre Mathis vormt een snelle oost-westverbinding door Nice, maar sluit niet op andere autowegen of autosnelwegen aan. Het westelijk deel ligt op maaiveld met een spoorcorridor in het midden. Het oostelijke deel kent een stelsel van viaducten over het Gare de Nice-Ville, waarna een korte tunnel tot het eindpunt volgt. Het westelijk beginpunt is vanaf de Boulevard René Cassin, op 1,5 kilometer afstand van de aansluiting Nice-Ouest van de A8. De afrit naar het westen ligt op een andere weg, de Avenue Edouard Grinda. Het oostelijk eindpunt is een groot plein dat op twee éénrichtingswegen uitkomt, de Avenue Gallieni en de Boulevard Jean-Baptiste Vérany. De Tunnel André Liautaud gaat onder dit plein door. Deze corridor langs de gekanaliseerde rivier Pallion geeft toegang tot de aansluiting Nice-Est van de A8.

Classificatie

De Voie Pierre Mathis is een reguliere stadsweg met een gesloten verklaring voor langzaam verkeer. Het is geen officiële autoweg of voie rapide. De maximumsnelheid is grotendeels 70 km/h. Alle aansluitingen zijn ongelijkvloers, behalve beide eindpunten van de weg.

Geschiedenis

De zuidelijke rijbaan langs de spoorcorridor.
De viaducten over het station.

Oorspronkelijk vormde de N98 de oost-westroute door Nice. Dit staat wel bekend als de beroemde Promenade des Anglais. De N7 viel met dit deel van de N98 samen.

Om de Promenade des Anglais te ontlasten van doorgaand verkeer werd voorzien om een nieuwe oost-westroute door de stad aan te leggen, grotendeels gecombineerd met de al bestaande spoorcorridor. Op 27 november 1962 werd formeel de déclaration d'utilité publique afgegeven, voor een ligging langs de zuidkant van het spoor, een viaduct over het station en een korte tunnel ten oosten daarvan. De bouw begon vrijwel direct en in 1965 werd het eerste deel van de weg vrijgegeven tussen Les Bosquets en Saint-Philippe, een traject van bijna 3 kilometer aan de zuidkant van de spoorweg. Op 31 juli 1969 opende een verlenging westwaarts tot Saint-Augustin, wat ook tegenwoordig nog het beginpunt van de weg is, maar wel in andere vorm.

De weg was destijds aangelegd met 3 rijstroken, vermoedelijk met een wisselstrook. De afritten waren westwaarts echter niet bereikbaar. Daardoor werd al vrij snel besloten om ook een nieuwe rijbaan aan de noordzijde van de spoorcorridor aan te leggen, zodat de capaciteit vergroot werd en de ontsluiting voor lokaal stadsverkeer beter werd.

Het volgende deel is op een smal viaduct met 2x2 rijstroken aangelegd, tussen Saint-Philippe en Abbé-Grégoire, net ten westen van het station. Dit opende op 4 maart 1973. Vervolgens is op 3 juli 1976 het eerste verdubbelde deel geopend aan de noordzijde van het spoor, tussen La Madeleine en Saint-Philippe. In 1976 opende ook de A8 rond Nice, zodat doorgaand verkeer naar Italië helemaal niet meer door de stad hoefde, daarmee verkreeg de nog onvoltooide Voie Pierre Mathis vooral een functie voor bestemmingsverkeer in Nice zelf.

Een belangrijke opening volgde op 30 januari 1977, toen de tunnel Cimiez werd geopend onder een bergrug, net ten oosten van het station. Het sluitstuk voor doorgaand verkeer was het viaductenstelsel over het Gare de Nice-Ville, dat op 21 november 1986 werd geopend. Hiermee was de weg doorgaand oost-west te berijden over de huidige lengte. Later werd echter nog wel gewerkt aan de westwaartse verlenging van de noordelijke rijbaan, tot die tijd was het westelijk deel van tweerichtingenverkeer voorzien. Op 12 januari 1999 opende een kort stuk tussen Fabron en La Madeleine en op 16 februari 2007 opende het laatste deel, tussen Saint-Augustin en Fabron. Hiermee had de gehele route 2x2 rijstroken.

Het westelijk eindpunt was oorspronkelijk een met verkeerslichten geregeld kruispunt met de Boulevard René Cassin en de Avenue Valéry Giscard d'Estaing. Dit was een groot knelpunt in het stadsverkeer, daarom is er een provisorisch viaduct voor verkeer naar de Voie Pierre Mathis over dit kruispunt gebouwd. Oorspronkelijk verwerkte dit verkeer richting westen, vanaf de zuidelijke rijbaan die oorspronkelijk tweerichtingenverkeer had. In 2009-2011 is dit omgevormd tot een viaduct voor verkeer richting oosten, dat al eerder vanaf de Boulevard René Cassin afsplitst. Verkeer vanaf de A8 naar de Voie Pierre Mathis hoeft sindsdien nog drie verkeerslichten te passeren.

Openstellingsgeschiedenis

van naar lengte datum
Les Bosquets Saint-Philippe (1e rb) 2,9 km 00-00-1965
Saint-Augustin Les Bosquets (1e rb) 2,0 km 31-07-1969
Saint-Philippe Abbé-Grégoire (2x2) 0,8 km 04-03-1973
La Madeleine Saint-Philippe (2e rb) 0,8 km 03-07-1976
Cimiez Lyautey (2x2) 0,9 km 30-01-1977
Abbé-Grégoire Cimiez (2x2) 1,3 km 21-11-1986
Fabron La Madeleine (2e rb) 0,7 km 12-01-1999
Saint-Augustin Fabron (2e rb) 2,5 km 16-02-2007

Naamgeving

De weg is vernoemd naar Pierre Mathis, de directeur général des travaux et des services techniques van de stad Nice tussen 1956 en 1973.

Toekomst

De Voie Pierre Mathis sluit niet direct aan op de A8. Die wens is er wel geweest, maar het bezwaar is dat dit teveel verkeer naar het oosten van Nice zou aantrekken dat nu over de A8 rijdt. In het oosten sluit de weg ook niet ongelijkvloers aan op de Pénétrante du Paillon, dat de oostelijke invalsweg van Nice vormt naar de A8. Hier gelden min of meer dezelfde redenen. Ook zou dit technisch complex zijn omdat de Voie Pierre Mathis vanaf een hogere ligging uit de Tunnel Cimiez komt, terwijl de Pénétrante du Paillon ter plekke in een tunnel ligt.

De westelijke toegang is met name filegevoelig. Men moet hier drie verkeerslichten passeren, één met de Rue Auguste Maicon naar de luchthaven, één met de trambaan en één om het tegenverkeer te kruisen bij het oprijden van het viaduct over de Boulevard René Cassin.

Referenties