Verzorgingsplaats Vundelaar

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Vundelaar)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vundelaar
Tankstation Tango
Parkeercapaciteit vrachtauto's 10
Openstelling 1972

De verzorgingsplaats Vundelaar is een verzorgingsplaats (VZP) in Nederland, gelegen langs de A1 bij Twello, in de richting Apeldoorn. Aan de overzijde ligt de Verzorgingsplaats De Paal.

Naamgeving

De VZP is vernoemd naar de Vundelaarsweg, die door de A1 onderbroken wordt en ten westen van de verzorgingsplaats loopt.

Geschiedenis

De verzorgingsplaats is tegelijkertijd met de A1 in 1972 opengesteld, en was bij openstelling een eenvoudige parkeerstrook. De VZP kreeg pas in de jaren 80 zijn huidige layout, die gekopieerd is van de layout van de aan de overzijde van de snelweg gelegen verzorgingsplaats De Paal. Ook is toen een tankstation geopend. Met de verbreding van de A1 naar 2x4 rijstroken zijn extra parkeerplaatsen gerealiseerd binnen de bestaande oppervlakte, met 23 extra parkeerplaatsen voor personenauto's, 9 extra parkeerplaatsen voor vrachtwagens en 2 extra parkeerplaatsen voor uitzonderlijke transporten.

Voorzieningen

De VZP is vrij eenvoudig met een tankstation zonder verdere voorzieningen. Er is een parkeerstrook en een aantal gestoken parkeerplaatsen, waaronder 5 voor vrachtwagens.

De VZP beschikt over 2 elektrische laadpunten. (Fastned)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A1

Richting Oldenzaal: HonswijckRonduitDe SlaagPalmpolTolnegenJool-HulLucasgatBruggelenDe PaalBoermarkBolderFriezenbergHet Lonnekermeer

Richting Amsterdam: De PoppeHet VeelsveldElsenerveldStruikDe HopVundelaarDe HuchtDe StrubbenTolnegenAanschotenUilengoorDe MiddelaarNeerduistDe HaarBastionHackelaar