Węzeł Bielice

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bielice
Kruisende wegen
Type half ster
Opengesteld 10-10-2019

Het węzeł Bielice is een knooppunt in Polen, gelegen bij de stad Koszalin. Op dit halve sterknooppunt sluit de S11 op de S6 aan.

Configuratie

Het węzeł Bielice is een half sterknooppunt waarbij de S6 met 2x2 rijstroken de doorgaande richting vormt en de S11 hier eindigt met flyovers. Het is een ruim ontworpen knooppunt aan de rand van de stad Koszalin.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar het dorp Stare Bielice, dat ten zuiden van het knooppunt ligt. De grotere stad Koszalin ligt ten oosten van het knooppunt.

Geschiedenis

Het knooppunt is aangelegd als onderdeel van de bouw van de S6 langs Koszalin, wat ook een kort stuk van de S11 omvatte. Het gehele knooppunt is op 10 oktober 2019 in gebruik genomen.

Referenties


Knooppunten in Polen

BaliceBielany WrocławskieBieliceBrzęczkowiceBydgoszcz-BłonieBydgoszcz-PołudnieBydgoszcz-ZachódChwaszczynoElbląg-WschódEłk-WschódGdańsk-PołudnieGdynia-Wielki KackGliwice-SośnicaGoleniówJordanowoKępnoKielce-zachódKomornikiKonotopaKraków-BieżanówWęzeł Kraków-PołudnieKrzyżowaKurów-ZachódLegnica-PołudnieŁódź-PółnocŁódź-PołudnieLublin-RudnikLublin-SławinekNowe MarzyOlsztyn-PołudnieOlsztynek-ZachódOpaczOstróda-PołudnieOstrów Mazowiecka-PółnocPiotrków Trybunalski-ZachódPodwarpiePoznań-KrzesinyPoznań–WschódPoznań–ZachódPyrzowiceRaczkiRóżaRzeszów-WschódRzeszów-ZachódSzczecin-KluczToruń-PołudnieWarszawa-LubelskaWarszawa-PołudnieWrocław-PółnocWrocław-Południe