Węzeł Ełk-Wschód

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ełk-Wschód
Kruisende wegen
Type Trompet
Opengesteld 12-08-2023

Het Węzeł Ełk-Wschód (knooppunt Ełk-Oost) is een knooppunt in Polen, gelegen bij de stad Ełk. Hier kruist de S16 de S61. Het knooppunt is vormgegeven als een trompet.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de nabij liggende stad Ełk.

Configuratie

Het knooppunt is vormgegeven als een trompetknooppunt, waarbij de S61 de doorgaande richting vormt en de S16 hier eindigt. De S16 heeft een korte parallelstructuur vanwege de nabijgelegen aansluiting Ełk-Wschód naar de stad Ełk. Het knooppunt is gelegen in een bosgebied op circa 140 meter boven zeeniveau.

Geschiedenis

Het knooppunt is onderdeel van de S61 welke tussen 2019 en 2023 is aangelegd en ligt voor de S16 in het verlengde van de noordelijke randweg van Ełk, welke in juli 2012 al was opengesteld voor verkeer, maar nog niet tot aan de S61. Het knooppunt is op 12 augustus augustus 2023 in gebruik genomen.

Referenties


Knooppunten in Polen

BaliceBielany WrocławskieBieliceBrzęczkowiceBydgoszcz-BłonieBydgoszcz-PołudnieBydgoszcz-ZachódChwaszczynoElbląg-WschódEłk-WschódGdańsk-PołudnieGdynia-Wielki KackGliwice-SośnicaGoleniówJordanowoKępnoKielce-zachódKomornikiKonotopaKraków-BieżanówWęzeł Kraków-PołudnieKrzyżowaKurów-ZachódLegnica-PołudnieŁódź-PółnocŁódź-PołudnieLublin-RudnikLublin-SławinekNowe MarzyOlsztyn-PołudnieOlsztynek-ZachódOpaczOstróda-PołudniePiotrków Trybunalski-ZachódPodborzePodwarpiePoznań-KrzesinyPoznań–WschódPoznań–ZachódPyrzowiceRaczkiRóżaRzeszów-WschódRzeszów-ZachódSzczecin-KluczToruń-PołudnieWarszawa-LubelskaWarszawa-PołudnieWrocław-PółnocWrocław-Południe