Węzeł Gdynia-Wielki Kack

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Gdynia-Wielki Kack
Gdynia-Wielki Kack.png
Kruisende wegen S6-PL.svgS7-PL.svg
Type klaverturbine
Opengesteld 2022

Het węzeł Gdynia-Wielki Kack is een in aanbouw zijnd knooppunt in Polen, gelegen bij Gdynia. De klaverturbine wordt het knooppunt tussen de S6 en S7.

Configuratie

Het węzeł Gdynia-Wielki Kack wordt een klaverturbine me twee lussen en twee bogen. Op dit punt ontstaat een TOTSO waar de S7 uit het noorden naar het westen afslaat en de S6 vanuit het westen naar het zuiden afslaat. Daarnaast is het een invalsweg van de stad Gdynia. De verbinding west-noord en oost-zuid hebben directe bogen, de andere verbindingen verlopen via lussen of verbindingswegen buitenom. Het knooppunt ligt in suburbaan gebied in de stad Gdynia.

Geschiedenis

Het knooppunt was oorspronkelijk een reguliere aansluiting van de S6 en de DK20. Dit was een hybride vorm van een diamantaansluiting en een halfklaverblad. Deze aansluiting is al in 1977 aangelegd toen de S6 werd opengesteld.

Toekomst

In het kader van de bouw van de Obwodnica Metropolitalna Trójmiasta (OMT) als tweede bypass van Gdańsk en de bouw van de S6 wordt de aansluiting gereconstrueerd tot een knooppunt. Westelijk van het knooppunt ontstaat een korte dubbelnummering van de S6 en S7. Ten noorden van het knooppunt is de weg dan als de S7 genummerd en ten zuiden daarvan als de S6. Omdat het knooppunt niet volledig past op deze locatie wordt een deel van de aansluiting van en naar Gdynia verplaatst naar een noordelijker gelegen aansluiting met de Ulica Nowowiczlińska. Tussen het knooppunt en de aansluiting is daartoe een parallelstructuur aangelegd. Het knooppunt moet medio 2022 worden geopend, samen met de S6 naar het nabijgelegen węzeł Chwaszczyno.

Referenties


Knooppunten in Polen

BaliceBielany WrocławskieBieliceBrzęczkowiceBydgoszcz-BłonieBydgoszcz-PołudnieBydgoszcz-ZachódChwaszczynoElbląg-WschódEłk-WschódGdańsk-PołudnieGdynia-Wielki KackGliwice-SośnicaGoleniówJordanowoKępnoKielce-zachódKomornikiKonotopaKraków-BieżanówWęzeł Kraków-PołudnieKrzyżowaKurów-ZachódLegnica-PołudnieŁódź-PółnocŁódź-PołudnieLublin-RudnikLublin-SławinekOlsztyn-PołudnieOlsztynek-ZachódOpaczOstróda-PołudniePiotrków Trybunalski-ZachódPodwarpiePoznań-KrzesinyPoznań–WschódPoznań–ZachódPyrzowiceRaczkiRóżaRzeszów-WschódRzeszów-ZachódSzczecin-KluczToruń-PołudnieWarszawa-LubelskaWarszawa-PołudnieWrocław-PółnocWrocław-Południe