Węzeł Jordanowo

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jordanowo
Kruisende wegen
Type dubbel trompet
Opengesteld 27-05-2013

De Węzeł Jordanowo is een knooppunt in Polen, gelegen ten noorden van het stadje Świebodzin in het westen van Polen. Hier kruist de A2 de S3.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar het dichtbijgelegen dorp Jordanowo dat ten noorden van het knooppunt ligt. Het grotere Świebodzin ligt circa 9 kilometer zuidelijker.

Configuratie

Het knooppunt is vormgegeven als een dubbel trompetknooppunt, met een tolstation ertussen om een uitwisseling tussen de tolweg A2 en de tolvrije S3 mogelijk te maken. De A2 is een oost-westroute vanaf Berlin naar Poznań en telt 2x2 rijstroken. De S3 is een noord-zuidas vanaf Gorzów Wielkopolski naar Zielona Góra met eveneens 2x2 rijstroken. Het knooppunt ligt in een beboste omgeving op circa 110 meter boven zeeniveau.

Geschiedenis

Het Węzeł Jordanowo is tussen 2010 en 2013 aangelegd. De A2 was al sinds 2008 in aanleg en is in december 2011 opengesteld voor het verkeer. Op 27 mei 2013 opende het knooppunt voor verkeer van en naar Świebodzin en Zielona Góra.[1] Op 21 augustus 2013 opende de S3 vanaf het knooppunt noordwaarts tot Międzyrzecz.

Referenties

Knooppunten in Polen

BaliceBielany WrocławskieBieliceBrzęczkowiceBydgoszcz-BłonieBydgoszcz-PołudnieBydgoszcz-ZachódChwaszczynoElbląg-WschódEłk-WschódGdańsk-PołudnieGdynia-Wielki KackGliwice-SośnicaGoleniówJordanowoKępnoKielce-zachódKomornikiKonotopaKraków-BieżanówWęzeł Kraków-PołudnieKrzyżowaKurów-ZachódLegnica-PołudnieŁódź-PółnocŁódź-PołudnieLublin-RudnikLublin-SławinekNowe MarzyOlsztyn-PołudnieOlsztynek-ZachódOpaczOstróda-PołudnieOstrów Mazowiecka-PółnocPiotrków Trybunalski-ZachódPodwarpiePoznań-KrzesinyPoznań–WschódPoznań–ZachódPyrzowiceRaczkiRóżaRzeszów-WschódRzeszów-ZachódSzczecin-KluczToruń-PołudnieWarszawa-LubelskaWarszawa-PołudnieWrocław-PółnocWrocław-Południe