Węzeł Kępno

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Kępno
Kepno.png
Kruisende wegen S8-PL.svgS11-PL.svg
Type klaverblad
Opengesteld 21-12-2013

Het Węzeł Kępno is een knooppunt in Polen, gelegen bij het plaatsje Kępno in Wielkopolskie. Het knooppunt is vormgegeven als een klaverblad. Hier kruist de S8 de S11.

Naamgeving

Kępno is een klein stadje dat ten zuiden van het knooppunt is gelegen. Het is het zuidelijkste regiocentrum van de provincie Wielkopolskie.

Configuratie

Het knooppunt is uitgevoerd als een klaverblad met rangeerbanen. Zowel de S8 (Wrocław - Łódź) als de S11 (Katowice - Poznań) zijn met 2x2 rijstroken uitgevoerd. Het knooppunt ligt in agrarisch gebied op circa 175 meter boven zeeniveau.

Geschiedenis

Het knooppunt is tegelijkertijd met de S8 van Syców naar Wieluń aangelegd. De S8 is op 21 december 2013 opengesteld voor het verkeer. Het knooppunt was toen al gereed, maar voor wat betreft de S11 nog niet in gebruik genomen. Op 23 mei 2018 opende de S11 ten noorden van het knooppunt voor het verkeer, waarmee het knooppunt voor het eerst in gebruik was.

Toekomst

In 2015 is de aanbesteding begonnen voor de aanleg van de S11 rond Kępno. In juni 2021 moet de S11 rond Kępno ten zuiden van het knooppunt worden geopend.

Referenties


Knooppunten in Polen

BaliceBielany WrocławskieBrzęczkowiceBydgoszcz-BłonieBydgoszcz-PołudnieElbląg-WschódGdańsk-PołudnieGliwice-SośnicaGoleniówJordanowoKępnoKielce-zachódKomornikiKonotopaKraków-BieżanówWęzeł Kraków-PołudnieKrzyżowaKurów-ZachódLegnica-PołudnieŁódź-PółnocŁódź-PołudnieLublin-RudnikLublin-SławinekOlsztyn-PołudnieOlsztynek-ZachódOpaczPiotrków Trybunalski-ZachódPodwarpiePoznań-KrzesinyPoznań–WschódPoznań–ZachódPyrzowiceRaczkiRóżaRzeszów-WschódRzeszów-ZachódSzczecin-KluczToruń-PołudnieWarszawa-LubelskaWarszawa-PołudnieWrocław-PółnocWrocław-Południe