Węzeł Komorniki

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Komorniki
Kruisende wegen
Type klaverblad
Opengesteld 2003

Het Węzeł Komorniki is een knooppunt in Polen, gelegen bij de stad Poznań. Hier kruist de A2 de DK5.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar het dorp Komorniki dat ten zuiden van het knooppunt ligt en onderdeel is van de agglomeratie Poznań.

Configuratie

Het knooppunt is vormgegeven als een klaverblad met rangeerbanen voor de A2. De A2 is de oost-westsnelweg vanaf Berlin naar Warszawa en telt 2x2 rijstroken. De DK5 komt vanuit Wrocław in het zuiden en loopt als de 2x2 ongelijkvloerse weg Głogowska de stad Poznań in. Langs de DK5 zijn geen rangeerbanen aanwezig. Naast het knooppunt staat een grote hypermarkt. Het knooppunt ligt net ten zuidwesten buiten de stad Poznań in een semi-stedelijke omgeving op circa 80 meter boven zeeniveau.

Geschiedenis

Op 12 september 2003 is de A2 over 13,3 kilometer opengesteld tussen het Węzeł Komorniki en het Węzeł Krzesiny, welke de zuidelijke bypass van Poznań vormt. Op 27 oktober 2004 werd de A2 ten westen ervan opengesteld over 50,4 kilometer tussen Nowy Tomyśl en het Węzeł Komorniki. In 2009 is de Ulica Głogowska gemoderniseerd naar een ongelijkvloerse autoweg met 2x2 rijstroken.

Referenties


Knooppunten in Polen

BaliceBielany WrocławskieBieliceBrzęczkowiceBydgoszcz-BłonieBydgoszcz-PołudnieBydgoszcz-ZachódChwaszczynoElbląg-WschódEłk-WschódGdańsk-PołudnieGdynia-Wielki KackGliwice-SośnicaGoleniówJordanowoKępnoKielce-zachódKomornikiKonotopaKraków-BieżanówWęzeł Kraków-PołudnieKrzyżowaKurów-ZachódLegnica-PołudnieŁódź-PółnocŁódź-PołudnieLublin-RudnikLublin-SławinekNowe MarzyOlsztyn-PołudnieOlsztynek-ZachódOpaczOstróda-PołudniePiotrków Trybunalski-ZachódPodborzePodwarpiePoznań-KrzesinyPoznań–WschódPoznań–ZachódPyrzowiceRaczkiRóżaRzeszów-WschódRzeszów-ZachódSzczecin-KluczToruń-PołudnieWarszawa-LubelskaWarszawa-PołudnieWrocław-PółnocWrocław-Południe