Węzeł Konotopa

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Konotopa
Kruisende wegen
Type half-ster
Opengesteld 23-05-2012

Het Węzeł Konotopa is een knooppunt in Polen, gelegen aan de westzijde van de hoofdstad Warszawa. Hier splitst de A2 in de S2 en de S8.

Naamgeving

Het knooppunt wordt vernoemd naar het gehucht Konotopa dat ten westen van het Węzeł Konotopa ligt. Dichtbij liggen ook de grotere plaatsen Piastów en Pruszków. Het wordt waarschijnlijk hernoemd naar Warszawa-Konotopa om de ligging beter aan te geven.

Configuratie

Het knooppunt wordt vormgegeven als een half sterknooppunt, waarbij de 2x2 A2 uit Łódź zich splitst in de S2 die ten zuiden van Warszawa langs loopt en de S8 die ten noorden van Warszawa langs loopt. Het wordt één van de belangrijkste verdeelpunten van de regio. De S2 en S8 tellen beiden 2x3 rijstroken. Het knooppunt ligt in een semi-stedelijke omgeving tussen enkele voorsteden. Dichtbij ligt ook railinfrastructuur. Het knooppunt ligt circa 100 meter boven zeeniveau.

Geschiedenis

Op 19 januari 2011 is de S8 opengesteld tussen het Węzeł Konotopa en de aansluiting Powazkowa in Warszawa. Het zuidelijkste deel tussen de DK2 en het daadwerkelijke Węzeł Konotopa was nog niet opengesteld omdat de aansluitende wegen nog niet voltooid waren. Op 23 mei 2012 volgde de openstelling van 5 kilometer A2 vanaf Pruszków tot het Węzeł Konotopa, waarmee het knooppunt voor het eerst te berijden was.

Begin 2010 ging de S2 tussen het Węzeł Konotopa en de S79 in aanleg. Dit deel is op 31 juli 2013 opengesteld ten oosten van het knooppunt Konotopa, waarmee het knooppunt voltooid was.

Referenties


Knooppunten in Polen

BaliceBielany WrocławskieBieliceBrzęczkowiceBydgoszcz-BłonieBydgoszcz-PołudnieBydgoszcz-ZachódChwaszczynoElbląg-WschódEłk-WschódGdańsk-PołudnieGdynia-Wielki KackGliwice-SośnicaGoleniówJordanowoKępnoKielce-zachódKomornikiKonotopaKraków-BieżanówWęzeł Kraków-PołudnieKrzyżowaKurów-ZachódLegnica-PołudnieŁódź-PółnocŁódź-PołudnieLublin-RudnikLublin-SławinekNowe MarzyOlsztyn-PołudnieOlsztynek-ZachódOpaczOstróda-PołudniePiotrków Trybunalski-ZachódPodborzePodwarpiePoznań-KrzesinyPoznań–WschódPoznań–ZachódPyrzowiceRaczkiRóżaRzeszów-WschódRzeszów-ZachódSzczecin-KluczToruń-PołudnieWarszawa-LubelskaWarszawa-PołudnieWrocław-PółnocWrocław-Południe